.




Bilgisayar Donanımlı Araçlar



Otomobil dünyası teknolojiyi an be an takip ediyor. Eski model otomobillerin yanında günümüzde üretilen otomobiller, görünüşleriyle ve kullandıkları teknolojileriyle tamamen farklı bir çizgiye sahip. Günümüz otomobillerinin birçoğunda bilgisayar sistemleri bulunuyor. Peki bu sistemler, güvenliği gerçekten de artırıyor mu?

Kaliforniya San Diego Üniversitesi ve Washington Üniversitesi'nden iki ekibin ortaklaşa gerçekleştirdiği bir araştırma, bilgisayar sistemine sahip otomobillerin, hack saldırılarına oldukça açık olduğunun altını çiziyor. Araştırma kapsamında yapılan deneylerde, bu araçların kullandığı bilgisayar sistemlerine aşina uzmanların, araç güvenliğini 60 saniye içerisinde etkisiz hale getirebildiği açıklandı.

Kaliforniya San Diego Üniversitesi'nden Profesör Stefan Savage ve Washington Üniversitesi'nden Profesör Tadayoshi Kohno liderliğinde yapılan araştırma, Elektronik Kontrol Üniteleri (ECU) konusunda araçların aslında ne kadar saldırıya açık olduğunu dünyaya sunmuş oldu.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder