.




Paralel Park Nasıl Yapılır Resimli Full Anlatım

Özellikle araba kullanmaya yeni başlayanlar için başlı başına bir proplemdir park etmek. özellikle 2 araç arasına paralel park etmek çok zor gelir. sizler için arabanın nasıl park edileceğine dair pratik bilgiler vereceğim. öncelikle işin en zorundan başlayalım : 2 Araç Arasına paralel park nasıl edilir ? Öncelikle paralel park yapacağınız alanın aracınızın uzunluğundan en azından 1-2 metre fazla olması gerekir. bunun için park yapacağınız alan hizasında durup kontrol edin yeterli mesafe olduğunu düşünüyorsanız park etmeye başlayabilirsiniz. 1- Paralel park yapacağınız alanda öndeki araç hizasına gelin. Direksiyonuz düz konumda olsun. Geri vitese takın ve arabınızın arka kısımı diğer aracın arka kısımını biraz geçinceye (şekil 2 de görüldüğü gibi ) ya da yan aracın kapı hizasına gelinceye kadar gidin.
şekil1 2- Aracınız şekil 2 deki pozisyona geldiğinde direksiyonu kaldırım tarafına doğru tam kırıyorsun
şekil 2 3-Aracınız şekil 3 deki pozisyona geldiğinde direksiyonu toplayın ve aracınızın arka kısımı kaldırım hizasına yaklaşık 15-20 cm kalıncaya kadar (şekil 4 ) geri geri gidin.
şekil 3
şekil 4 4-Kaldırım hizasında belli bir mesafe kalınca direksiyonu park yapacağınız tarafın tersine doğru tam kırın aracınızın ön tarafı ön tarafktaki arac hizasına gelince durunuz.
şekil 5 5-aracınızı ön ve arka taraftaki aracın ortasına hizalayın olay bitmiştir :)
şekil 6
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder