.




Psikoteknik





Ticari araç sürülerinin alması gereken psikoteknik değerlendirme raporunu vermeye yetkili olan merkezimizde psikolog eşliğinde psikoteknik raporu verilmektedir. 01.01.2009 tarihi itibari ile cezaların başlamasından dolayı raporlarınızı almakta gecikmeyiniz.



Psikoteknik raporu için



1 adet resim



ehliyet fotokopisi ve



kimliğinizle birlikte



ilgili merkezlere gelerek bir saatlik test sonucu bu raporu alabilirsiniz.



Teste Girmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler:



> Yorgun, uykusuz ve aç olmayınız.



> 24 saat önceden alkol almayınız.



> Gözlük kullanıyorsanız gözlüğünüzü de yanınızda getiriniz.



> Antidepresan bir ilaç kullanıyorsanız ilacınızı aldıktan en az 5 saat sonra

teste girmeniz uygun olacaktır.

Randevu saatinizi bu hususa göre ayarlamaya dikkat ediniz.



> Cep telefonu uygulama sırasında kapalı olacaktır.









KALEMLİ FOTOĞRAF



TT15: Her bir resim 0.75 saniye olmak üzere toplam 15 resim gösterilmekte ve her resim için kişinin 3’er tane soru yanıtlaması gerekmektedir. Sorular yanıtlanırken dokunmatik kalem kullanılmaktadır. Test aracılığı ile kişinin karmaşık trafik ortamında detayları fark edebilme ve algı kapasitesi ölçülmektedir.











DİKDÖRTGEN ŞEKİLLİ, ÇUBUKLU FOTO



Q1/FAT: Bu testte kişiye birbirinden farklı olmak üzere 4 tane şekil gösterilmektedir. Kişiye bu 4 şeklin altında yer alan ve rasgele, yanıt verdikçe değişen şekiller sunulmaktadır. Kişi, altta yer alan şeklin aynısının üst kısımda yer aldığına karar verirse beyaz renkli kare tuşa, tamamen aynısının üst kısımda yer almadığına karar verirse siyah renkli kare tuşa basmak durumundadır. Kişinin dikkat kapasitesi, sabit olan 7 dakika içinde verdiği tepki sayısı ve vermiş olduğu tepkilerin doğruluğu göz önünde bulundurularak değerlendirilir.





RENKLİ IŞIKLI FOTO



RST3: Ortalama 7 dakika süren test, 3 farklı hızda gelen sinyallere belirli tepkilerin verilmesini gerekli kılmaktadır. Kişinin sesler geldiğinde kare tuşları (kalın- kısık seste siyah kare, tiz-yüksek seste beyaz kare), ekranın alt kısmında yer alan, siyah zemin üzerindeki iki beyaz ışık yandığında pedalları (soldaki ışık-sol pedal, sağdaki ışık-sağ pedal), iki sıra halinde yer alan renkli ışıklar yandığında ise önünde yer alan renkli tuşları kullanması gerekmektedir. Sinyallerin hızı değişimlenerek yapay stres ortamı oluşturulur ve kişinin stres altındaki tepki hızı ve doğruluğu ölçülür.









DİREKSİYONLU FOTO



PVT: Bu testte kişinin direksiyonu kullanarak beyaz bir daireyi siyah yol şeridinin içinde tutması ve aynı zamanda panellerde yanan ışıkların arasından arkadan öne doğru geçen okları en kısa zamanda fark etmesi beklenmektedir. Yaklaşık 6 dakika süren bu testte kişinin çevresel görüş alanında uyaran algılama ve koordinasyon düzeyi tespit edilir.















SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder