.




Lpg Hakkında Faydalı Bilgiler

LPG Nedir?

Kelime anlamı Likit (Sıvı) Petrol Gazı olan LPG, ülkemizde de yoğun olarak kullanılan alternatif yakıtların başında yer almaktadır.

Bundan böyle Otomotiv Türkiye ekibi olarak siz sürücülerin LPG hakkındaki sorularınızı yanıtlamaya ve kamuoyunda yer alan "LPG tehlikeli bir yakıt mıdır?" sorusuna bu köşemizde yanıt aramaya çalışacağız.

LPG KULLANIMININ FAYDALARI

LPG Yüksek oktan sayısına sahiptir:

Normal benzine ve süper benzine oranla LPG daha yüksek oktan sayısına sahiptir; bu sayede motordaki yanma daha düzenli olur, motorun verimi artar.

LPG; Diğerine oranla motorların daha sessiz çalışmasını sağlar:
Karbüratöre ve enjektöre gaz halinde geldiğinden motor daha sessiz ve titreşimsiz çalışır.

LPG; Motoru temiz tutar ve ömrünü uzatır:
Asit ve karbon artığı bırakmadığından motorun ömrü uzar ve daima rahat çalışır.

LPG; Güvenlidir:
LPG kullanılan araçlardaki donanım ve depolar diğerlerine nazaran çok daha dayanıklı malzemelerden üretildiği için daha güvenlidir.

LPG; Çevre Dostudur:

LPG kullanan araçlar atmosfere daha az miktarda zararlı gaz bırakır. Bu da bizler için solunacak daha temiz bir hava ve daha yeşil bir çevre demektir.



LPG KULLANIMI MOTORA ZARAR VERİR Mİ?

LPG kullanan araçlarda tam tersi otogaz yanma neticesinde motorda asit ve karbon atıkları bırakmadığından motorun ömrünün uzun olmasına yardımcı olur. Silindirdeki yağ filminin yırtılması söz konusu olmadığından motor parçalarının ömrü uzar. Onların harcamaları azalır. Yanmanın tam yanmaya yaklaşması hava kirlenmesinde azalma sağlar. Motor verimi düşmez çünkü benzine oranla LPG daha yüksek oktan sayısına sahiptir. Bu sayede motordaki yanma daha düzeyli olur, motor daha sessiz çalışır ve verimi artar

Her kilogram yakıt başına verdikleri enerji miktarı yüksektir. 1858 kcal/kg havayla çok iyi karıştığından yanmanın verimi yüksektir. Karteldeki yağın incelmesi önlenmiş olacağından kilometresi 2-3 kat artmaktadır. Oktan sayısının yüksek oluşu nedeniyle de vuruntu önlenmiş olur.

SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder