.




Araç Park Etmek






PARK ÖZELLİKLERİ

SAĞ GERİYE PARALEL PARK


Sağ geriye paralel park yapacak sürücü arkasına gireceği araca aynaları yan yana olacak şekilde paralel durur. Aracın vitesi geriye alınır, aracımızın sağ aynası yanına durduğumuz aracın iki kapı ayrım çizgisine gelinceye kadar geriye gelinir. Aracın arkasını sağa vermek için direksiyon tam sağa çevirilir. Aracımızın sağ aynası, arkasına gireceğimiz aracın stop lambası ile aynı hizaya gelinceye kadar geri gidilir. Sonra direksiyon tam sola çevirilir; sağ geriyi görme aynasından kaldırım izlenerek, kaldırıma paralel olacak şekilde yanaşılır.

NOT: Bu ayarları yaparken kaldırımın eğriliği ve arkasına gireceğimiz aracın kaldırıma uzaklığı yâda yakınlığı az da olsa ölçülerimizi bozabilir, bu gibi durumlarda sürücü direksiyonda küçük ayarlarla parkını düzgün hale getirilebilir. Sol geriye park’ta bu ölçülerin tam tersi yapılır.






SAĞ İLERİ DİKİNE PARK

Sağ ileri dikine park yapacak sürücü yolun gidişe ayrılan kısmının solunda olur. Yanına gireceği aracın gireceği taraftaki stop lambası ile sağ geriyi görme aynası aynı hizaya geldiğinde direksiyon sağa doğru çevrilerek parka yanaşılır. Gittikçe kaldırım kapandığından yanına paralel durduğumuz araçların aynaları ile aracımızın yan yana gelecek şekilde park tamamlanır. Çıkışta ise aracın arkasını sağa vereceksek; solumuzdaki aracın stop lambasına sol geriyi görme aynası isabet ettikten sonra direksiyon sağa çevirilir Aracın arkası sola verilecekse; sağımızdaki aracın stop lambasına sağ geriyi görme aynası isabet ettikten sonra direksiyon sola çevrilir. Sol ileri dikine park bu ölçülerin tam tersidir.

SAĞ GERİYE DİKİNE PARK

Sağ geriye dikine park yapacak sürücü geri geri gireceği araçların arasına sanki ileri girecekmiş gibi yaklaşır. Direksiyonunu tam sola çevirir ve ileri doğru gider, daha sonra direksiyonunu sağ yaparak sağ ve sol geriyi görme aynalarından her iki yöndeki aracı kontrol ederek onlara paralel olacak şekilde geriye doğru gelir. Aynaları aynı hizaya gelince parkını tamamlamış olur. Sol geriye park bu ölçülerin tam tersidir.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder