.




Direksiyonu Nasıl Düz Tutarım


TEMEL DİREKSİYON EĞİTİM NOTLARI DİREKSİYON TUTUŞ VE KULLANMA TEKNİĞİ DİREKSİYON DERSLERİNDE KALİTE, GÜVEN VE BAŞARININ MARKASI
Ufuk KÜÇÜKALİ Direksiyon Akademisi


DİREKSİYON TUTMA TEKNİĞİ VE DÜZ YOLDA İLERİ GİTME

İyi araç kullanmak direksiyon hakimiyetinden başlar. Araca hakim olmak için direksiyonu nasıl tutmalıyız? Nelere dikkat etmeliyiz? İdeal bir direksiyon tutuşu sağlamak için, direksiyona olan uzaklığımızı da iyi ayarlamalıyız. Direksiyon hakimiyeti için koltuğun doğru ayarlanması çok önemlidir. Yani, koltuğu direksiyona olması gereken en uygun mesafeye ayarlamalıyız.


Koltuğun pedallarla ilgili ayarının doğru yapıldığını varsayarsak. Koltuğunuza yaslanın ve kolunuzu direksiyonun saat 12 noktasına doğru uzatınız. Bu durumda bileğiniz direksiyonun saat 12 noktasına değiyorsa mesafe ayarınız tamdır. Bileğiniz daha ilerde veya daha geride kalıyorsa, koltuk arkalığını geriye veya ileriye doğru hareket ettirerek ideal ölçüye göre ayarlayınız.


Kollarımız direksiyonu tutarken, dirseklerden ne çok kırılmış ne de düz pozisyonda olmalıdır. Direksiyonu tutma pozisyonunda, dirseklerimizin açısı yaklaşık olarak 135 derece olmalıdır. Bu en ideal tutuş açısıdır.


1 – Direksiyon iki elle tutulur. Unutmayın! Acemiler direksiyonu tek elle tutar.

2 – Direksiyon simidini, 12 saat diliminin olduğu bir saat olarak düşününüz.

3 – Araç düz yolda saat 12 yönünde gider.

4 – Aracın direksiyonunu sol elinizle saat 9 noktasından, ( saat 8 ile 10 Aralığında ) sağ elinizle de 3 noktasından ( saat 2 ile 4 Aralığında ) tutunuz.

5 – Ellerinizi, avuç içleriniz 9 ve 3 noktasında gelecek şekilde direksiyonun üstüne koyunuz. Dört parmağınızı direksiyonun altına doğru kıvırınız. Başparmaklarınız direksiyon simidine paralel yukarıya doğru uzatınız. Bu şekilde direksiyonu hafifçe tutunuz. Direksiyonu sadece tutun, sıkmayınız. Direksiyon teknik olarak bu şekilde tutulmalıdır.


Direksiyonu kesinlikle üst ( 12) ve alt ( 6 ) kısımlarından tutmayınız. Direksiyonu üstten tutarak aracınızı kullanırsanız, herhangi bir nedenden dolayı, hava yastığının açılması durumunda, ilk olarak kolunuzun kırılacağını unutmayınız. Yine alt kısımdan tutma durumunda da aracınızda istem dışı ( Aracın hızlıyken birden bire kasise düşmesi, lastik patlaması gibi ) ani bir direksiyon hareketinde bileğinizin kırılma ihtimalini de göz önünde bulundurunuz.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 yorum:

  1. Süper. Sayın Ufuk Küçükali' ye çalışmalarından dolayı, siz değerli kursumuzada bu yazıyı kaynağını gizlemeden yayınlamanızdan ötürü teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Süpermiş. Direksiyon hakimiyeti kazanmamda çok yararlı oldu. Boşuna uzmanından işi öğrenin demiyorlar. Uzman farkı bu olsa gerek. Teşekkürler

    YanıtlaSil