.




Direksiyon usta öğreticilerinin girdiği sınavdan ücret almaları hakkında başlattığımız imza kapnayası

Kamu sektörü sosyal hizmet anlayışı ile kurulmuştur. Temel amaç özel teşebbüslerde olduğu gibi kâr elde etmek değildir. Ülkemiz genelinde yapılan direksiyon sınavlarında görev almakta olan tüm kamu görevlilerine bu sınavda görev almaları sebebi ile yasal olarak maaşları dışında ücret ödenmektedir. Direksiyon sınavlarında her bir sınav görevlisine -her bir sınav için dağıtılan para:223 tl ,her bir görevli memura,şoföre, hizmetliye,polise:163'er tl,her bir şefe:223 tl,her bir şube müdürüne ve Maarif müfettişine:400 tl,İlçe Millî Eğitim müdürüne :500 tl,il milli eğitim şube müdürüne 500 tl ve benzeri şekilde aşağıdan yukarıya bu ücretler pay edilmektedir.. Dağıtılan bu ücretler sınavlara girmekte olan öğrencilerden alınmaktadır.Devletimize ayrıca bir külfiyet oluşturmadığı gibi yine bu rakamlardan arta kalan ücretlerde stopaj olarak devletimize girdi olarak görülmektedir.
Bu direksiyon sınavlarında tek ücret ödenmeyen kişi kurumlarımızda çalışmakta olan ''DİREKSİYON USTA ÖĞRETİCİLERİMİZDİR''.Oysa ki tüm sınavlarda bu kişilerde görev almaktadır.
Bu sınavların olması için sürücü kurslarının araçları kullanılmakta olup,kurumlarımıza da araçlarımızın kira bedeli,yakıt giderleri ve yıpranma payları da ödenmemektedir.Olası kaza durumunda milli eğitim bakanlığı hiç bir şart ve koşulda sorumluluk almamaktadır.Yine olası bir kaza durumunda yaralı yada ölümlü bir durum vuku bulduğunda sınava girmekte olan öğrencilerimizin hiç bir güvencesi olmadığı gibi bunun ceremeside ne yazık ki sürücü kurslarımızın başına bela olacak cinstendir. Bu sonuçların biz sürücü kurslarının hayatın her alanında ikincileştiren söylem ve zihniyetlerin politika olarak dayatılması ve bu davranışların bilinçli olarak ön plana çıkarılmasıyla doğrudan alakası olduğunu biliyoruz. Kamu-Özel sektör eşitliğini sağlamak için bütüncül politikalar üretilmedikçe, alınan ücretlerin adil olarak paylaşımı gerçekleşmediği sürece ve toplumda yükselen trafik terörüne karşı önlem alınmadıkça bu sorunların çözülemeyeceğine inanıyoruz.
1) Direksiyon usta Öğreticilerimizin bu sınavlarda görev alan kişiler kadar ücret almasını istiyoruz. Tüm ilgili kurumları acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz.
2) Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm kurumları; özel sektörün güçlendirilmesi ve kamu-özel sektör eşitliğinin sağlanması için acil harekete geçmeye ve bu süreçte insan hakları konularında deneyim sahibi sivil toplum kuruluşlarını dikkate almaya çağırıyoruz.
3) Kurumlarımızın araçlarının kullanılmasından ötürü araç kira bedeli ve giderlerinin kurumlarımıza ödenmesi ve olası kaza durumlarında MEB'in sorumluluk almasını istiyoruz.
4)Direksiyon sınavlarına girmekte olan öğrencilerimize sigorta yapılmasını istiyoruz
Siz de bu kampanyaya imza atarak destek olabilirsiniz. İmza Kampanyası için TIKLAYIN
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum: